Ugrás a fő tartalomhoz Betűméret növelés Betűméret csökkentés Akadálymentesítés Eredeti nézet
Menü

Országos Humánmenedzsment Egyesület

Blog

Az 50+ generáció helyzetbe hozása innovatív eszközökkel

Workshop 4

Időpont: 2019. június 27.

Helyszín: Győr

Az innováció és az 50+ témakörben megtartott 2. workshop célja az volt, hogy az előző workshopon beazonosított kihívásokra és problémákra a projektmenedzsement a  workshop résztvevőinek egy szűkebb csoportjával közös megoldást dolgozzon ki, a design thinking módszertan segítségével.

A workshop egyik vezérfonala az előző workshopon született eredménytermékek, jegyzetek, ötletek tételes áttekintése volt, majd a desing thinking módszertannal a lehetséges megoldások számbavétele.

A kihívások között a célzott kormányzati programok hiánya mellett, az 50+ generáció életkori és munkatapasztalati sajátosságait, a munkaerő diverzitást kevéssé preferáló vállalati gyakorlatok és a speciális programok, platformok hiányát nevesítették a résztvevők. A közös munka eredményeként a lehetséges megoldások összegyűjtése is megtörtént. A projekt során a továbbfejlesztésre javasolt témák között szerepeltek: a specifikus képzési és edukációs tartalmak kidolgozása a munkáltatók és az 50+ munkavállalók számára; platformok, fórumok szervezése; a munkáltatói, kamarai és kormányzati bevonáshoz szükséges kommunikációs csatornák és eszközök feltérképezése.

Az EFOP- 5.2.2-17-2017-00130 Aktív Kormenedzsment Mintaprogram vállalt célja az 50 + generáció esetében egy komplex esélyteremtő, társadalmi felzárkózási modell kialakítása. A mintaprogram kidolgozása nemzetközi partnerek bevonásával történik. A projekt vállalásai között évente 6 alkalommal műhelymunka, 4 alkalommal tanulmányút, valamint képzések szerepelnek. A projektben vállalt disszemináció során a tapasztalatok megosztása a hazai szakemberek körében tréningek, műhelymunkák formájában történik.

Ajánló

Dr. Németh Tamás
2024. február 22.

Egyetemi vonalon erősít az OHE

Workshop 4 Időpont: 2019. június 27. Helyszín: Győr Az innováció és az 50+ témakörben megtartott 2. workshop célja az volt, hogy az előző workshopon beazonosított kihívásokra...