Ugrás a fő tartalomhoz Betűméret növelés Betűméret csökkentés Akadálymentesítés Eredeti nézet
Menü

Országos Humánmenedzsment Egyesület

Blog

GRUNDFOS Magyarország

Tanulmányút 1

Időpont: 2019. június 12.

Helyszín: Tatabánya

A projekt keretében az első tanulmányútra a Grundfos tatabányai üzemében került sor. A Grundfos vallott vállalati értéke az emberközpontúság, a stabilitás és a hosszú távú gondolkodás, ezért külön figyelmet fordít a jól teljesítő, több éves szakmai tapasztalattal rendelkező munkavállalók bevonzására és megtartására.

A vállalatnál az utóbbi években nemcsak emelkedett a 45 év feletti munkavállalók száma, de számos program és kezdeményezés is indult a tapasztalt munkavállalókra fókuszálva.

Bevett gyakorlat a nyugdíjba vonulók tovább foglalkoztatása, jellemzően megszokott munkakörükben, illetve korábbi feladataik kibővítése a tapasztalatukhoz illeszkedő mentorálási, betanítási feladatokkal.

Emellett külön programokat indítanak a szenior munkatársak képzésére, digitális eszközhasználatának javítására.

A vállalat gyakorlatából külön kiemelendő az egészség- és munkahely megőrzési program: egyrészt ergonómiai projektet indítottak a jó fizikai állapot megőrzése érdekében, másrészt külön részlegben, könnyített fizikai feltételek mellett teszik lehetővé a krónikusan beteg, jellemzően 50+ munkavállalók továbbfoglalkoztatását. A Grundfos Magyarország rendszeres résztvevője a „Az Év Felelős Foglalkoztatója” pályázatnak, amelynek keretében több díjat is elnyertek. Alapelvük, hogy a társadalmi felelősségvállalás több aspektusa lehetőleg minél komplexebben jelenjen meg a mindennapi munka során, vállalaton belül és kívül egyaránt láthatóan, példát mutatva más gazdasági szervezetek számára is.

Az EFOP- 5.2.2-17-2017-00130 Aktív Kormenedzsment Mintaprogram vállalt célja az 50 + generáció esetében egy komplex esélyteremtő, társadalmi felzárkózási modell kialakítása. A mintaprogram kidolgozása nemzetközi partnerek bevonásával történik. A projekt vállalásai között évente 6 alkalommal műhelymunka, 4 alkalommal tanulmányút, valamint képzések szerepelnek. A projektben vállalt disszemináció során a tapasztalatok megosztása a hazai szakemberek körében tréningek, műhelymunkák formájában történik.

Ajánló

2024. május 17.

Fontos bejelentés!

Tanulmányút 1 Időpont: 2019. június 12. Helyszín: Tatabánya A projekt keretében az első tanulmányútra a Grundfos tatabányai üzemében került sor. A Grundfos vallott vállalati ...

2024. május 17.

A visszaszámlálás megkezdődött

Tanulmányút 1 Időpont: 2019. június 12. Helyszín: Tatabánya A projekt keretében az első tanulmányútra a Grundfos tatabányai üzemében került sor. A Grundfos vallott vállalati ...