Ugrás a fő tartalomhoz Betűméret növelés Betűméret csökkentés Akadálymentesítés Eredeti nézet
Menü

Országos Humánmenedzsment Egyesület

Blog

Munkáltatói Kerekasztal konferencia

Időpont: 2019. október 16.

Helyszín: Miskolc

Az Aktív Kormenedzsment Mintaprogram Projekt együttműködve a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályával csatlakozott az Európai Munkáltatói Napok kezdeményezéshez.

Az Európai Szakképesítési Hét (European Vocational Skills Week) és a hozzá kapcsolódó Európai Munkáltatói Nap (European Employers´ Day) negyedik alkalommal került megrendezésre 2019. október 14-18. között.

Az Európai Munkáltatói Nap eseményei a tagállamok foglalkoztatási szolgálatai szervezésében a képzések előmozdítását, az üres álláshelyek felderítését, a munkáltatók számára nyújtott üzleti szolgáltatások alakulását, a munkavállalók hatékonyabb elérését és a digitális reformokkal járó átalakulást állította a középpontba. A cél a szakképzés értékének bemutatása az élet minden szakaszában, legyen az első képesítés megszerzése, a későbbi életkorban történő újratervezése vagy felnőttkori továbbképzése.

A Munkáltatói Kerekasztal konferencia a „Megoldások és kihívások az 50+ generáció foglalkoztatására” címmel helyezte fókuszba a jelentős munkaerőtartalékot képező idősödő korosztályt. A mintegy 40 fős résztvevői kör a Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Kormányhivatal munkatársaiból, a megyei iparkamara vezetőiből, valamint a megyében működő közép-és nagyvállalatok munkatársaiból és HR szakembereiből állt.

Az EFOP- 5.2.2-17-2017-00130 Aktív Kormenedzsment Mintaprogram vállalt célja az 50+ generáció esetében egy komplex esélyteremtő, társadalmi felzárkózási modell kialakítása. A mintaprogram kidolgozása nemzetközi partnerek bevonásával történik. A projekt vállalásai között évente 6 alkalommal műhelymunka, 4 alkalommal tanulmányút, valamint képzések szerepelnek. A projektben vállalt disszemináció során a tapasztalatok megosztása a hazai szakemberek körében tréningek, műhelymunkák formájában történik.

Ajánló

Dr. Németh Tamás
2024. február 22.

Egyetemi vonalon erősít az OHE

Időpont: 2019. október 16. Helyszín: Miskolc Az Aktív Kormenedzsment Mintaprogram Projekt együttműködve a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályával ...