Ugrás a fő tartalomhoz Betűméret növelés Betűméret csökkentés Akadálymentesítés Eredeti nézet
Menü

Országos Humánmenedzsment Egyesület

Blog

D&D Drótáru Zrt.-nél és HELL Zrt.

Tanulmányút 3

Időpontja: 2019. október 17.

Helyszíne: Miskolc és Szikszó

A Mintaprogram harmadik tanulmányútja két helyszínen valósult meg. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében olyan 300-500 főt foglalkoztató vállalatoknál szerveztünk tanulmányutakat, amelyek gyakorlata az idősebb korú dolgozók alkalmazásában követendő példa lehet.

A D&D Drótáru Zrt. hagyományos gyártási technológiával működő acélárú gyártó üzem, ahol már hagyomány a több generációs családok foglalkoztatása. Kiemelt figyelmet fordítanak a folyamatos betanításra és a tudásátadásra. Az idősebb munkavállalók tudásátadásának megszervezésére, a fiatal generáció betanítása az öregedő korfa miatt elengedhetetlen. Az üzem jó gyakorlatai az 50+munkavállalók foglalkoztatására olyan vállalatok számára vihetők tovább és oszthatók meg, ahol elsősorban alacsonyabb szakképzettségű vagy betanított munkára van igény.

A Hell Zrt. szikszói üzeme a teljesen automatizált gyártási technológiával működő üzem fontos mintapéldája a megyében. A robotizáció magas foka miatt elsősorban szakképzett, a támogató vállalati folyamatokat hatékonyan működtető munkatársakra épít a gyár. Új, zöldmezős beruházás lévén a munkavállalói korösszetételben a 30-45 éves korosztály a jellemző, de vállalati politikájuk tudatos eleme az egyenlő esélyek biztosítása valamennyi korosztály számára.

Külön örömünkre szolgált, hogy a tanulmányúthoz a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kormányhivatal munkatársai is csatlakoztak.

Az EFOP-5.2.2-17-2017-00130 Aktív Kormenedzsment Mintaprogram vállalt célja az 50+ generáció esetében egy komplex esélyteremtő, társadalmi felzárkózási modell kialakítása. A mintaprogram kidolgozása nemzetközi partnerek bevonásával történik. A projekt vállalásai között évente 6 alkalommal műhelymunka, 4 alkalommal tanulmányút, valamint képzések szerepelnek. A projektben vállalt disszemináció során a tapasztalatok megosztása a hazai szakemberek körében tréningek, műhelymunkák formájában történik.

Ajánló

2024. május 17.

Fontos bejelentés!

Tanulmányút 3 Időpontja: 2019. október 17. Helyszíne: Miskolc és Szikszó A Mintaprogram harmadik tanulmányútja két helyszínen valósult meg. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében olyan...

2024. május 17.

A visszaszámlálás megkezdődött

Tanulmányút 3 Időpontja: 2019. október 17. Helyszíne: Miskolc és Szikszó A Mintaprogram harmadik tanulmányútja két helyszínen valósult meg. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében olyan...