Ugrás a fő tartalomhoz Betűméret növelés Betűméret csökkentés Akadálymentesítés Eredeti nézet
Menü

Országos Humánmenedzsment Egyesület

Blog

Generációs sajátosságok

Workshop 2

Időpont: 2019. június 14.

Helyszín: Tata, Gottwald Hotel

A workshopon Sárközy Erika szociológus, a Cédrusnet Program vezetője tartott témafelvezető prezentációt, majd a résztvevők csoportmunka keretében foglalkoztak az 50+ korosztály generációs sajátosságaival.

A prezentációban kiemelt szerepet kapott a szenior tudás hasznosulásának és munkaerőpiaci jelenlétének kérdésköre, az ezzel kapcsolatos kutatási eredmények és kezdeményezések, ezek között is a CédrusNet program bemutatása.

A Cédrusnet koncepciója: „A CédrusNet a változás és a kooperáció programja, helyi szinteken átfogó választ ad a fenti kihívásokra. Az idősödő szakemberek kompetenciáinak és tapasztalatainak hosszan tartó hasznosulásához és a társadalmi piac kiépítéséhez ad módszereket. Ezekre a célokra fejlesztettük ki az alapprogramokat. A program számos egymást erősítő kezdeményezésen keresztül hasznosítja a szenior tudásokat, gyarapítja és működteti az idősekben megtestesülő társadalmi tőkét, enyhíti a munkaerőhiányt, javítja az idősek életminőségét, közösséget épít, az idősödő társadalom új ökoszisztémáját hozza létre – összekötve a szenior és fiatal polgárokat, helyi vállalkozásokat, civil szervezeteket és az önkormányzatot.”

A Cédrusnet programról bővebben: http://cedrusnet.hu/

A prezentációt követő műhelymunka során a résztvevők megvitatták a tanulási és munka- képesség folyamatos fenntartását és fejlesztését, valamint az egészségi állapot megőrzésének tudatosítását célzó kommunikáció és programok indításának fontosságát a korosztály körében.

A siker egyik feltételeként fogalmazták meg az idősödő korosztállyal és munkavállalókkal kapcsolatos sztereotípiák lebontását, és kísérleti mintaprogramok indítását.

Az EFOP- 5.2.2-17-2017-00130 Aktív Kormenedzsment Mintaprogram vállalt célja az 50 + generáció esetében egy komplex esélyteremtő, társadalmi felzárkózási modell kialakítása. A mintaprogram kidolgozása nemzetközi partnerek bevonásával történik. A projekt vállalásai között évente 6 alkalommal műhelymunka, 4 alkalommal tanulmányút, valamint képzések szerepelnek. A projektben vállalt disszemináció során a tapasztalatok megosztása a hazai szakemberek körében tréningek, műhelymunkák formájában történik.

Ajánló

2024. április 13.

A 32. Országos OHE Konferencia tervezett programja

Workshop 2 Időpont: 2019. június 14. Helyszín: Tata, Gottwald Hotel A workshopon Sárközy Erika szociológus, a Cédrusnet Program vezetője tartott témafelvezető prezentációt, majd ...

Dr. Németh Tamás
2024. február 22.

Egyetemi vonalon erősít az OHE

Workshop 2 Időpont: 2019. június 14. Helyszín: Tata, Gottwald Hotel A workshopon Sárközy Erika szociológus, a Cédrusnet Program vezetője tartott témafelvezető prezentációt, majd ...