Ugrás a fő tartalomhoz Betűméret növelés Betűméret csökkentés Akadálymentesítés Eredeti nézet
Menü

Országos Humánmenedzsment Egyesület

Blog

LearnHowtoBecome

Az 50+ generáció karrierváltásának támogatásával és munkaerő piaci esélyeinek növelésével világszerte, de főként a fejlett piacgazdaságokban számos szervezet kezdett el tudatosan foglalkozni. A legtöbb kezdeményezés és tanácsadási program az USA-ban indult, jellemzően nonprofit szervezetek, egyetemek és tanácsadó cégek közös vagy saját programjaként.

Az egyik legkomplexebb tanácsadási program a LearnHowtoBecome (többek között a Stanford Egyetem, a Purdue Egyetem és a U.S. News and World Report támogatásával működik.

A szervezet kutatásai kiemelik, hogy az 50+ generáció munkahelyhez való kötődése és munkahely váltási attitűdje átalakulóban van. Az amerikai statisztikai hivatal 2019-es adatai szerint például egy átlagos baby boomer 18 és 48 éves kora között már 11,7 állással rendelkezett. Ez jelentős változást mutat az előző generációk karrierváltási szokásaihoz képest.

A világszerte tapasztalható munkaerőpiaci problémák miatt az 50+os munkavállalók jelentős része 2018-ban a szociális szektor felé orientálódott, a legnagyobb növekedést az általános iskolai és középiskolai tanári és gyógypedagógusi átképzések számában tapasztalták. Hasonló tendencia figyelhető meg az egészségügyi szektorban is, amelyet egyébként is az elöregedés jellemez. Érdekes ugyanakkor, hogy a digitális világban is egyre növekszik az idősebb generáció aránya, és a cyber biztonsággal, a közösségi médiával és a pénzügyi szabályozással összefüggő új munkakörök is számos lehetőséget hordoznak az idősebb munkavállalók számára.

A LearnHowtoBecome honlapja a kutatási eredmények mellett képzési lehetőségeket és online vagy személyes tanácsadást is kínál az 50+ munkavállalók számára.

Ajánló

2024. május 17.

Fontos bejelentés!

Az egyik legkomplexebb tanácsadási program a LearnHowtoBecome (többek között a Stanford Egyetem, a Purdue Egyetem és a U.S. News and World Report támogatásával működik. A szervezet kutatá...

2024. május 17.

A visszaszámlálás megkezdődött

Az egyik legkomplexebb tanácsadási program a LearnHowtoBecome (többek között a Stanford Egyetem, a Purdue Egyetem és a U.S. News and World Report támogatásával működik. A szervezet kutatá...