Ugrás a fő tartalomhoz Betűméret növelés Betűméret csökkentés Akadálymentesítés Eredeti nézet
Menü

Országos Humánmenedzsment Egyesület

Blog

Nemzetközi partnerek

HR Management Club – Románia

A HR Management Club hivatalosan 2006-ban alakult meg. A szervezet elsődleges célja a humánerőforrás fejlesztésének támogatása, a területen fellelhető jó gyakorlatok minél szélesebb körben való terjesztése.

A HR Club stratégia irányvonalai

 • Közös hálózat fejlesztése más releváns szakmai szervezetekkel
 • A HR érdekek képviselete a jogi/jogalkotási folyamatokban
 • A HR Club és egyéb, a területen tevékenykedő szervezetek reprezentativitásának a növelése
 • Az egyesület tagjainak szakmai és személyes fejlődésének a támogatása
 • A képzési oldal támogatása, összhangban a munkaerőpiac folyamataival

A HR Club aktív részt vesz nemzetközi szervezetek, így a European Association of People Management (EAPM) és a World Federation of People Management Associations (WFPMA) szakmai munkájában.

A HR Club több mint 400 szakértő taggal rendelkezik, akik meghatározó román és nemzetközi cégeket képviselnek (összesen 270.000 alkalmazottat foglalkoztató szolgáltató és ipari szervezetek). Az egyesület minden szakmai érdeklődőt szívesen fogad, akik elkötelezettek a humánerőforrás-fejlesztés mellett.Institutio Pro Educationem Transilvaniensis Egyesület – Románia

Institutio Pro Educationem Transilvaniensis Egyesület

Az  egyesület 2011-ben jött létre azzal a céllal, hogy a Gyulafehérvári Főegyházmegye területén összefogja a keresztény értékrendet képviselő, felnőttképzéssel foglalkozó szervezeteket, számukra olyan hálózatot teremtsen, amely keresztény értékeken alapuló elméleti és gyakorlati tudást biztosít, és támogatja munkájukat lelki, szellemi, anyagi vonatkozásban.

A szervezet főbb tevékenységterületei:

 • főegyházmegyei felnőttképzési programok összehangolása és koordinációja;
 • belső kommunikáció elősegítése a hálózati tagszervezetek között, valamint közös képzési és nevelési projektek megvalósítása;
 • külső kommunikáció szakmai fórumok;
 • szakmai érdekképviselet;
 • képzési szervezetek kapacitásfejlesztése;
 • szakmai fórumokkal való együttműködés;
 • tudástranszfer lehetőségek biztosítása helyi célcsoportok számára;
 • hálózatfejlesztés;
 • konferenciák, szakmai tanácskozások, fórumok szervezése kutatás és fejlesztés, valamint felnőttképzés területén.

A hálózathoz a 15 belső tagszervezet mellett közel 30 külső együttműködő szervezet kapcsolódik, velük elsősorban közös képzéseket, projekteket és rendezvényeket valósítanak meg.

Institute for Social Policy and Research – Csehország

A prágai székhelyű Institute for Social Policy and Research intézetet 2017. január 10-én elsősorban szociálpolitikai és humán kutatások végzésére hozták létre.

Az egyesületet a prágai városi bíróság hivatalos nyilvántartásába vette: https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik-firma.vysledky?subjektId=958877&typ=UPLNY

Az Institute for Social Policy and Research küldetése a fontos szociálpolitikai kérdésekkel foglalkozó szakértői és nyilvános viták fejlesztése és támogatása, ideértve a kutatást és az oktatást is. Az intézet célja a tényeken és adatokon alapuló szociálpolitikai tájékoztatás, valamint a tapasztalatok és a bevált gyakorlatok cseréjének előmozdítása helyi, regionális, nemzeti és nemzetközi szinten egyaránt.

Az Intézet független, nem tagja egyetlen nemzetközi szervezetnek sem, de szorosan együttműködik más hasonló profilú nemzeti és nemzetközi szervezetekkel, köztük az EUROCARERS, a COFACE, a Kings Fund (UK), a Carers UK.

Az Institute for Social Policy and Research tagjai, kutatói nemzetközi tapasztalattal és hosszú távú szakmai kapcsolatokkal rendelkeznek, különösen az időskori szociálpolitikai kutatások és az időskori ellátás területén.

Együttműködő cseh szervezetek

Business for Society https://byznysprospolecnost.cz/

A Cseh Nemzeti Fogyatékosságügyi Tanács (CNDC) http://nrzp.cz/english-info.html

A szociális szolgáltatók szövetsége http://www.apsscr.cz

Munkaügyi és Szociális Minisztérium https://www.mpsv.cz/en/

Egészségügyi Információs és Statisztikai Intézet http://www.uzis.cz/en

ERKY – Ausztria

Az ERKY Unternehmensberatung magánvállalkozásként jött létre Bécsben 2012 szeptemberében: https://erky.at/vienna-valley/

A cég egyedülálló missziót tölt be a közép-kelet-európai régióban. Célja az innováció és a kezdő vállalkozások támogatása olyan új megközelítések, munkamódszerek és eszközök által, melyek a digitális korban is sikeressé tehetik az egyént és a vállalkozásokat. Az ERKY egyik fő tevékenysége szakmai workshopok, tanulmányutak szervezése, valamint a kisvállalkozások növekedéséhez segítséget nyújtó innovációs műhelyek, szakmai szervezetek és befektetési vállalkozások összekapcsolása.

Emellett tréningek, workshopok formájában olyan hasznosítható készségek és tudás átadása és fejlesztése, amelyek támogatják a nyitott, innovatív gondolkodást, a munkahelyi és generációs együttműködést a digitális korban.

Az ERKY tagja az Innovation Experts Group Austria-nak és az oszrák gazdasági kamarának, a Wirtschaftskammer Austria-nak. Partneri körében kis-, közép- és nagyvállalatok, startupok, egyetemek, szakmai szervezetek egyaránt megtalálhatók. (WU University Vienna, TU University Vienna, Incite – Quality Academy, UBIT – Professional Association of Management).

Ajánló

2024. május 17.

Fontos bejelentés!

HR Management Club – Románia A HR Management Club hivatalosan 2006-ban alakult meg. A szervezet elsődleges célja a humánerőforrás fejlesztésének támogatása, a területen fellelhető jó gy...

2024. május 17.

A visszaszámlálás megkezdődött

HR Management Club – Románia A HR Management Club hivatalosan 2006-ban alakult meg. A szervezet elsődleges célja a humánerőforrás fejlesztésének támogatása, a területen fellelhető jó gy...