Ugrás a fő tartalomhoz Betűméret növelés Betűméret csökkentés Akadálymentesítés Eredeti nézet
Menü

Országos Humánmenedzsment Egyesület

Szakirodalom

A Coach hajónaplója

Amikor a kezembe vettem ezt a könyvet (Daniel Meier: A coach hajónaplója) ami legelőször megtetszett az az egyszerű design és az oldalakon lévő üres sorok, ami rögtön arra enged következtetni, hogy ez valami formálható dolog. Ez a könyv innentől kezdve mindenkinek más és más lesz, saját magunkra értelmezhetjük, formálhatjuk és leginkább írhatjuk. Szabadon és kötetlenül értelmezve a benne foglaltakat. Így az elején azt is mondhatnám, hogy ez még csak egy könyv alap, amely majd akkor lesz készen, ha használatba vettük. Erre alkalmas ugyanis, hogy megírjuk a saját naplónkat, amelyhez „csupán” egy sorvezetőt kapunk. (Pajor Mariann, HRM Online, 2013. április 28.)

Magyarországon a Solutionsurfers Kft.(Hankovszky Katalin, Peter Szabó) adta ki a Coach Hajónaplója c. könyvet, megmutatva nekünk, hogy a legerősebb tudás a saját felismerésen alapuló megélt tapasztalatból ered. Ezt, a ma még nyitott könyvet a saját tapasztalatunkkal tehetjük teljessé. Útmutatást kapunk, hogyan csináljuk, de a lényegi munkát mindenkinek magának kell elvégeznie. Nem tudjuk megmondani hol végződik a kiadott könyv és hol indul a sajátunk, csak egyet láthatunk biztosan, aki hozzájut a könyvhöz, lehetőséget kap arra, hogy olyan coach-csá váljon aki támogat és igaz legyen rá a könyv egyik idézete: Semmit nem lehet megtanítani egy embernek. Csak segíteni abban, hogy rátaláljon önmagán belül.

Nem pusztán jó olvasást, hanem bizalmat és kitartó munkát kívánok, azzal a szándékkal, hogy mindenkinek lehessen egy saját Hajónaplója.

Az OHE tagság számára a könyv kedvezménnyel érhető el, csak kérem írjon az office@ohe.hu címre.