Ugrás a fő tartalomhoz Betűméret növelés Betűméret csökkentés Akadálymentesítés Eredeti nézet
Menü

Országos Humánmenedzsment Egyesület

Szakirodalom

A bizonytalan gazdasági helyzet befolyása a vállalati menedzsmentre és a HR-re a koronavírus, a kilábalás és a háború hatásainak tükrében

Poór József, Dajnoki Krisztina, Pató Gáborné Szűcs Beáta, Szabó-Szentgróti Gábor, Kőmüves Zsolt, Kun András, Kálmán Botond Géza és Tóth Arnold írása a Magyar Tudományban jelent meg.

Az elmúlt három év során jelentős változás befolyásolta és befolyásolja a szervezetek és intézmények menedzsment- és HRM-rendszereit a világon és Magyarországon egyaránt. A korábbi válságokra nem jellemző módon, a példátlan bezárások addig nem tapasztalt intézkedési hullámot igényeltek és indítottak el. A Covid19-válság súlyosan érintette Magyarország exportorientált gazdaságát, és véget vetett a 2016–2019-es folyamatos növekedés időszakának. A Covid19-válságból való kilábalás folyamatát és a kezdeti fellendülést ugyanakkor beárnyékolja egy újabb válság, amelyet az orosz–ukrán háború idézett elő. Az Európában zajló háború az elmúlt két év leforgása alatt globális gazdasági hatásokat idézett elő, amelyek jelenleg Európában a gyorsan növekvő inflációban, valamint a nyersanyagok hiányában és a bizonytalanság növekedésében csúcsosodnak ki.

A teljes cikk ide kattintva olvasható (pdf)