Ugrás a fő tartalomhoz Betűméret növelés Betűméret csökkentés Akadálymentesítés Eredeti nézet
Menü

Országos Humánmenedzsment Egyesület

Blog

WeXelerate

Tanulmányút 2

Időpont: 2019. június 28.

Helyszín: Bécs

A projekt második tanulmányútjára a bécsi WeXelerate központban, a projekt ausztriai partnerének szervezésében került sor.

A bécsi innovációs központ meglátogatására azért esett a választás, hogy a projekt tagjai képet kapjanak azokról a munkamódszerekről, együttműködési formákról és szervezeti stratégiákról, amelyek alapvetően befolyásolják a jövő munkahelyeit és munkaerőpiacát.

A WeXelarte olyan inkubátorház, ahol a startup cégek, a nagyvállalatok és a pénzügyi befektetők közösen dolgoznak egy támogatásra kiválasztott startup vállalkozás, innovatív termék sikeres beindításán, illetve piaci jelenlétének erősítésén.

A látogatás során a projekttagok találkoztak a WeXelerate vezetőjével, eszmecserét folytattak a kiemelt vállalati partnerek innovációs vezetőivel, és megtapasztalhatták, hogy a startupok világában és termékfejlesztéseiben is képviselteti magát az 50+ generáció.

Ennek keretében résztvevői lehettek a befektetők előtt zajlott Startup Pitching programnak, Walk & Talk keretében találkozhattak az Uniqa Biztosító, a Der Brutkasten – Média Starup, Wüstenrot Biztosító innovációs csoportja és a HYVE Innovation Company képviselőivel. A nap zárásaként a Magyar Nagykövetség adott lehetőséget egy találkozóra. Bóta Zsolt követ köszöntőjét követően a külgazdasági iroda szerepéről és az osztrák munkaerőpiacról hallhattak előadást a résztvevők, és konkrét kérdéseik révén szereztek mélyebb ismereteket.

Az EFOP- 5.2.2-17-2017-00130 Aktív Kormenedzsment Mintaprogram vállalt célja az 50 + generáció esetében egy komplex esélyteremtő, társadalmi felzárkózási modell kialakítása. A mintaprogram kidolgozása nemzetközi partnerek bevonásával történik. A projekt vállalásai között évente 6 alkalommal műhelymunka, 4 alkalommal tanulmányút, valamint képzések szerepelnek. A projektben vállalt disszemináció során a tapasztalatok megosztása a hazai szakemberek körében tréningek, műhelymunkák formájában történik.

Ajánló

2024. május 17.

Fontos bejelentés!

Tanulmányút 2 Időpont: 2019. június 28. Helyszín: Bécs A projekt második tanulmányútjára a bécsi WeXelerate központban, a projekt ausztriai partnerének szervezésében került s...

2024. május 17.

A visszaszámlálás megkezdődött

Tanulmányút 2 Időpont: 2019. június 28. Helyszín: Bécs A projekt második tanulmányútjára a bécsi WeXelerate központban, a projekt ausztriai partnerének szervezésében került s...